Overgangsoefentherapie InstagramOvergangsoefentherapie LinkedIn

Over ons

Over ons

De landelijke community 'Overgangsoefentherapie' is een initiatief van behandel- en expertisecentrum FemmeVital en de landelijke Vereniging voor Oefentherapeuten Cesar en Mensendieck (VvOCM). Met als doel: vrouwen met klachten in de overgang laagdrempelig deskundige, oefentherapeutische begeleiding bieden (in samenwerking met o.a. de overgangsconsulent, huisarts en/of gynaecoloog). Het doel is om eind 2024 meer dan 150 therapeuten te hebben geschoold tot overgangsoefentherapeut.


Over de oefentherapeuten

Alle overgangsoefentherapeuten in de community (te vinden via de de praktijkzoeker op deze website) hebben een HBO-opleiding gevolgd tot Oefentherapeut (Mensendieck / Cesar) en staan ingeschreven bij het Kwaliteitsregister voor Paramedici. Daarnaast hebben zij een aanvullende scholing gevolgd om vrouwen in de (aanloop naar de) overgang deskundige zorg te kunnen bieden. De scholing is erkend en geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister voor Paramedici en de VvOCM.


Over de initiatiefnemers

Sarah Dankers (Msc) en Manon Wentink (PhD) zijn (psychosomatisch) oefentherapeuten Mensendieck, Gezondheidswetenschappers en vrouwen. Mét een gemeenschappelijke passie: hun praktijkervaring en wetenschappelijke kennis inzetten om deskundige zorg toegankelijker te maken voor vrouwen met klachten in de overgang.

In hun behandel- en expertisecentrum FemmeVital in Amsterdam begeleiden zij vrouwen met klachten in de (aanloop naar de) overgang. Daarnaast hebben zij een scholingsaanbod voor oefentherapeuten en collega zorgprofessionals over het thema de overgang en vrouwengezondheid én geven zij trainingen binnen organisaties.


Heb je een vraag? Zoek contact!